Volendammer klederdracht; de mooiste die er is!

Deze titel komt niet uit de pen van de schrijver van dit stukje.
Volendammer klederdracht is nationaal verkozen door een klederdrachtcommissie tot de mooiste. De cultuurcoördinator van de SKOV Marleen Kras heeft dit jaar i.s.m. de Volendammer klederdracht groep –waarvan de meeste dames op hoge leeftijd zijn -  een klederdracht presentatie gedaan op alle  basisscholen in Volendam. Een aantal kinderen en leerkrachten werden in jurk of pak gehesen en liepen een volledige modeshow op de catwalk die iedere school had gemaakt.
Een gigantisch karwei want de modellen moesten eerst overtuigd worden en gescreend en daarna moest alle kleding gepast worden zodat daar op de dag van de presentatie niet teveel tijd in ging zitten.

Zowel kinderen jong en oud als volwassenen showden allerlei soorten kleding, waarvan de meeste van een ongelofelijke schoonheid met veel borduursel, goudstiksel en sieraden. Voor allerlei feesten weer verschillen in accessoires en de verschillende kerkelijke feesten konden rekenen op een keur van speciale kledij passend bij het Heiligenfeest.
Het was prachtig.

De meeste mensen hebben dit gemist maar niet getreurd. Op de Nicolaasschool zijn er opnames gemaakt door de LOVE en die zullen tezijnertijd worden uitgezonden. Mis dat niet en neem het op. Zo bewaren we herinneringen aan onze voorouders. We kunnen allen trots op ze zijn.

Met dank aan Liza en Ingrid voor de prachtige foto's.

bekijk foto's