Kerstviering van de St. Nicolaasschool in de Mariakerk

Kerstviering van de St. Nicolaas in de kerk.

De al tientallen jaren bestaande traditie van de Nicolaasschool om voor kerst een eigen viering te organiseren, is in stand gehouden. We weten dat de ouders dat zeer op prijs stellen.
Dit keer was groep 7 het middelpunt met een heuse prima, uitgevoerde musical die helaas door de slechte geluidskwaliteit/akoestiek niet steeds te verstaan was. We broeien voor volgend schooljaar op een oplossing om de prestaties van de kinderen beter tot hun recht te laten komen.

De groepen 1 t/m 8 betraden allemaal het podium om een prachtig lied met veel mimiek en bewegingen ten uitvoer te brengen. Het was echt fantastisch. Meester Jan speelde nog de kerstman, die een zware tijd achter de rug had met een wat afgezakte baard en een jasje dat open stond én een heel goede performance door met luide stem de fraaiste kerstliederen door de kerk te laten galmen. De ouders maar zeker ook de kinderen genoten met volle teugen
Hoofd kerstcommissie Lida Schilder verbond het geheel vanaf het spreekgestoelte op rustige adequate wijze.

Actie voor Aaf Beers.
Ook een traditie is de actie voor Aaf Beers. Voor haar en haar vrijwilligers hebben wij het grootste respect. Al die jaren tomeloos in de weer voor de medemens. De opbrengst ging door de kinderen bijeen gebracht met een heitje voor karweitje, waar de ouders heel goed aan meededen ging weer ruim over de € 1600,- heen. Aaf vertelde de volle kerk dat de gelden voor 100% weer goed besteed waren geweest. Ze zoeken overigens nog vrijwilligers bij Aaf Beers. De gemiddelde leeftijd loopt wat op. Dus fitte of minder fitte vutter, schroom niet.

bekijk foto's